Amenajare dormitor

Sfaturi de la designeri pentru amenajare dormitor

Amenajare dormitor

Să începi un proiect de amenajare dormitor nu e lucru ușor. Să transformi camera în care îți petreci noaptea în ceva special, nici atât. E nevoie de cunoștințe temeinice în ceea ce privește culorile, texturile, lumina și mobilierul. Iată câteva sfaturi de designer pentru o lucrare bine pusă la punct de amenajare dormitor:

Culorile sunt esențiale

În orice proiect de amenajare dormitor, culorile sunt esențiale. Ele au darul de a crea atmosfera dorită, așa că nu este de mirare că orice designer profesionist va începe de aici proiectul. Pentru asta, trebuie să știi ce anume îți dorești de la dormitorul tău. Ce stare vrei să inducă și ce stil vrei să reprezinte.

Dacă o cameră de dormit este prea mică sau dacă ți-e frică de prea multă culoare pe perete, privește tavanul. El poate deveni pata de culoare într-o lucrare de amenajare dormitor. Și poți folosi pentru el chiar și tapet personalizat. Sau dacă decizi că nu vrei niciunul dintre pereți colorați, te poți decide asupra unor piese de mobilier pe care le poți vopsi în culori vii și strălucitoare.

Alege lumina potrivită

Deși majoritatea timpului petrecut în dormitor este lipsit de lumină, tot ai nevoie de o lumină bună. Fie pentru momentele în care te îmbraci, fie pentru atunci când citești. De aceea, un designer implicat într-o lucrare de amenajare dormitor va ști să aleagă lumina potrivită. Suavă, pentru momente romantice, relaxantă pentru atunci când te uiți la TV.

Un candelabru sau câteva veioze montate lângă pat reprezintă alternative minunate pentru lumina dormitorului tău. deoarece, să nu uităm, lumina îți poate schimba starea de spirit.

Nu uita de texturi

Majoritatea oamenilor se gândesc la culori și modele atunci când planifică o lucrare de amenajare dormitor. Dar texturile creează contrastul de care are nevoie un spațiu. Așa că designerii recomandă să nu uităm de ele atunci când proiectăm spațiul de dormit. Texturile recomandate în amenajare dormitor sunt cele moi, suave, calde și fine. Acestea vor aduce spațiului de dormit liniștea de care avem nevoie peste noapte.

Detaliile contează

Accesoriile și detaliile fine joacă un rol important în lucrările de amenajare dormitor. Adaugă tonuri de culoare, elemente haioase care să te reprezinte, dă un stil propriu spațiului tău de dormit. Poți păstra, spre exemplu, o notă neutră, cu așternuturi albe, dar folosește fețe de pernă colorate. Sau adaugă un preț lucrat manual, colorat și plin de personalitate.