Amenajare bucătărie

Cum să găsești stilul potrivit

Amenajare bucătărie

Spațiul de gătit trebuie să i se potrivească celui care îl folosește. Cu alte cuvinte, o lucrare de amenajare bucătărie trebuie să ia în calcul, în primul rând, utilizatorul final.

Iar pentru a găsi stilul potrivit, trebuie să ai în vedere ceea ce urmează să se gătească în acea bucătărie. Și spațiul de care este nevoie pentru asta. Abia apoi poți decide ce aparatură se potrivește, câte spații de depozitare sunt necesare și ce elemente de decor.

 

Sfaturi pentru a alege stilul de amenajare bucătărie

Documentează-te… Întâlnirea de planificare cu designer-ul va decurge mult mai firesc dacă ai deja o idee asupra proiectului final. Așa că fă-ți bine temele înainte, studiază fotografii și idei de amenajare bucătărie, pune pe hârtie ce îți dorești. De multe ori, o fotografie este mult mai grăitoare decât o mie de cuvinte.

… dar fii flexibil. Este posibil ca designer-ul ales de tine să nu fie de acord în totalitate cu ideile tale de amenajare bucătărie. Unele materiale sau culori pot să nu se potrivească cu ceea ce ai tu nevoie. Mai mult, el poate veni cu idei la care nici măcar nu te-ai gândit. Fii deschis la sugestii, așadar; o expertiză reală este ceea ce ai nevoie, de fapt.

Stabilește bugetul. Când știi exact ce îți dorești de la o lucrare de amenajare bucătărie, elimini riscul de a cheltui mai mult pe parcursul procesului. Un designer profesionist știe să planifice activitățile și să cheltuiască bugetul în conformitate cu planul stabilit inițial.

Fii răbdător. Durează până când un plan bun de amenajare bucătărie este dus la bun sfârșit. De la planificare, achiziționarea materialelor necesare, contractarea muncitorilor și până la ultimele detalii de design. Totul se face cu răbdare. Cu siguranță nu este o idee bună să grăbești lucrurile, dacă vrei să rezulte o lucrare de calitate.