Visând în culori

8 idei de amenajare apartament

Amenajare apartament

Preferi o notă cool, plină de relaxare, pentru lucrările tale de amenajare apartament? Sau îți place să-i dai o notă de căldură și confort? Iată 8 culori pe care să le iei în calcul înainte de a planifica aceste lucrări:

  1. Roz pentru perfecțiune. Designerii de interior spun că rozul este o culoare veselă, versatilă, ideală pentru amenajare apartament, în baie sau dormitor. Această nuanță va da un impact crescut pereților pe care este folosită. Sfatul lor este însă să păstrăm o paletă simplă pentru decor, câteva flori albe pe un fundal roz fiind ideale pentru dormitor.
  2. Portocaliu pentru impact. Este o culoare plină de energie, care ne face să vedem altfel viața dacă o privim încă din primele momente ale zilei. De aceea, este bine să o folosim pentru unul dintre pereții dormitorului. În orice lucrare de amenajare apartament, culorile vii și vesele vor da o notă originală spațiului pe care îl reorganizăm.
  3. Galben pentru optimism. Galbenul poate fi folosit, de asemenea, în dormitor. Este o culoare veselă, idilică și ne ajută să privim viitorul într-o notă optimistă. Este, însă, greu de acceptat de mulți dintre noi, așa că dacă ai un proiect de amenajare apartament, gândește-te bine înainte să îl alegi. Ar forma un design perfect pentru camera de zi, spre exemplu, ca notă de accent pentru unul dintre pereți.
  4. Roșu pentru strălucire. Este o culoare care atrage atenția, ideală pentru cei care vor să-și revitalizeze existența. Atenție însă! Poate, de asemenea, crește nivelul de stres și de anxietate. Dacă îți dorești un spațiu plin de armonie și echilibru, poți opta pentru un perete de accent roșu, combinat cu alte nuanțe care să îl scoată în evidență.
  5. Gri pentru versatilitate. Fie că alegi o nuanță deschisă sau una închisă, nu dai greș cu griul în nicio lucrare de amenajare apartament. Este o culoare care neutralizează cu ușurință orice culoare. Spre exemplu, griul închis se combină perfect cu tonurile calde de lemn. Iar gri deschis va da un aer sofisticat dacă este combinat cu accente negre, albe sau metalice.
  6. Verde pentru prospețime. Se spune că verdele taie pofta de mâncare, de aceea este recomandat pentru pereții din bucătărie în amenajare apartament. Există atâtea nuanțe de verde pe câte idei de decor ai putea avea. De la verdele crud la cel pal, de la nuanțele de turcoaz la verdele-lămâie. În general, sunt nuanțe calmante, care asigură un somn liniștit.
  7. Albastru pentru liniște. O combinație suavă între albastru deschis și verde sau gri ne amintește de mare și de cer și ne induce o stare de liniște profundă. Pentru dormitor, sunt recomandate nuanțele de bleu, turcoaz sau cobalt. Iar pentru camera de zi sau pentru baie, nuanțele închise. Acestea dau o notă de eleganță și au întotdeauna un vibe pozitiv.
  8. Ultraviolet pentru pasiune. Declarată culoarea anului 2018, ultravioletul nu poate lipsi din lucrările de amenajare apartament. Nuanțele deschis au o valență calmantă, de aceea sunt recomandate pentru pereții din dormitor. Iar nuanțele închise pot fi combinate cu un spațiu plin de luminozitate, fie ea naturală sau artificială.